Σε πρόσφατη συνέντευξή της η κα Γιαννάκου ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν έλαβε την επιστολή των ~170 επιστημόνων για τις μεταρρυθμίσεις στα πανεπιστήμια:

http://www.imeem.com/people/fulFueU/music/8OBV8bWu/giannakou-lazaridesmp3/

(ολόκληρη η συνέντευξη είναι εδώ. Η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια αρχίζει γύρω στο 68ο λεπτό).

Να σας δώσω λοιπόν κάποιες πληροφορίες για την επιστολή αυτή για να κρίνετε μόνοι σας:

Η επιστολή αρχικά προοριζόταν για την Καθημερινή. Εστάλη σε αυτήν ηλεκτρονικά στις 23/11/2005. Επειδή η Καθημερινή αρνήθηκε να την δημοσιεύσει ολόκληρη, την έστειλα στο Βήμα και στα Νέα. Τα Νέα έκαναν μια μικρή αναφορά στις 6/12/2005 ενώ το Βήμα δημοσίευσε ένα εκτενές απόσπασμα την Κυριακή 11/12. Στις 13/12 έστειλα την επιστολή με ΗλΤαχ στην κα Γιαννάκου (giannakou@parliament.gr), σε όλους τους βουλευτές, και στον κ. Νανόπουλο. Η μόνη που απάντησε ήταν η κα Δαμανάκη, τότε υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, που με ευχαρίστησε και μου έστειλε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ (χωρίς να απαντήσει στην ουσία της επιστολής). Στις 19/12 έστειλα την επιστολή σε 4 από τα μέλη της «επιτροπής σοφών» των οποίων τα email μπόρεσα να βρω. Ο μόνος που απάντησε ήταν ο Γιώργος Παγουλάτος. Γνωρίζω επίσης ότι η επιστολή επιδόθηκε αυτοπροσώπως και στον πρωθυπουργό. Η επιστολή αυτή και άλλες που ακολούθησαν αναρτήθηκαν στο http://GreekUniversityReform.org.

Μετά από δυο μήνες ο κ. Καρκαγιάννης έγραψε για την επιστολή στην στήλη του στις 26/2/2006. Ξανάγραψε λίγο αργότερα (5/3/06, 10/3/2006). Ο ίδιος ο κ. Καρκαγιάννης μου είπε στο τηλέφωνο ότι το ΥΠΕΠΘ έδειξε ενδιαφέρον για την επιστολή.

Επ’ ευκαιρία των άρθρων αυτών στην Καθημερινή δραστηριοποιηθήκαμε ξανά και συντάξαμε δύο ακόμα επιστολές: η μία προς την Ελευθεροτυπία (η οποία δημοσίευσε αποσπάσματα) και η δεύτερη προς την κα Γιαννάκου (μπορείτε να τη βρείτε εδώ). Η δεύτερη αυτή επιστολή εστάλη στις 17/3/06 ηλεκτρονικά στην κα Γιαννάκου (giannakou@parliament.gr και marietta@otenet.gr) με κοινοποίηση στον υφυπουργό κ. Ταλιαδούρο και στους γραμματείς του ΥΠΕΠΘ Κυριαζή και Καραμάνο. Επίσης ταχυδρομήθηκε συστημένη στο ΥΠΕΠΘ στις 20/3.

Ας έρθουμε τώρα στον ισχυρισμό της κας Γιαννάκου ότι «δεν έλαβε την επιστολή». Να δεχτώ ότι δεν ελέγχει η ίδια το email της και ότι αυτός που το ελέγχει δεν την ειδοποίησε. Επίσης να δεχτώ ότι κάποιος κακός υπάλληλος δεν της έδειξε τη δεύτερη επιστολή που έφτασε ταχυδρομικά. Δεν διαβάζει εφημερίδες η κα Γιαννάκου; Αν δεν διαβάζει, δεν είχε βοηθούς στο υπουργείο να ελέγχουν τι γράφεται στις εφημερίδες για θέματα της αρμοδιότητάς της; Επίσης, στην επιστολή αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή στις 26/5/2006, παρούσας της κας Γιαννάκου (δείτε εδώ).

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Advertisement