Αύριο αρχίζει το συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ στο Πάντειο. Τα μέχρι τώρα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά: μεγάλη αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές και μεγάλη αύξηση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Κατά τη γνώμη μου, είναι ό,τι πιο ελπιδοφόρο έχει γίνει στον πανεπιστημιακό χώρο τα τελευταία 3 χρόνια.

Ας μη γελιόμαστε, ο δρόμος για την αναβάθμιση του ελληνικού πανεπιστημίου είναι μακρύς και δύσβατος. Αλλά μια ΠΟΣΔΕΠ με την οποία θα μπορεί κανείς να συζητήσει σοβαρά, που δεν θα μάχεται φανταστικούς εχθρούς (την «νεοφιλελεύθερη επίθεση στο δημόσιο πανεπιστήμιο»), μια ΠΟΣΔΕΠ που θα βλέπει το πανεπιστήμιο ως αυτοσκοπό και όχι ως ένα μέσο για την επίτευξη πολιτικών/κομματικών στόχων, μια ΠΟΣΔΕΠ που θα αναγνωρίζει τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού πανεπιστημίου πέραν της χρηματοδότησης, θα ζητά την αναβάθμισή του, θα καταδικάζει τη βία, και θα είναι υπέρ των ανοιχτών πανεπιστημίων, θα είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου.

Σας καλώ λοιπόν σε πάρτυ! Θα ανοίξουμε εικονικές σαμπάνιες, θα προβληματιστούμε, θα γκρινιάξουμε, θα σκεφτούμε τα επόμενα βήματα. Όσοι συμμετέχουν στο συνέδριο ας μας ενημερώνουν.

Με την ευκαιρία θα γιορτάσουμε και τα τρίτα γενέθλια του μπλογκ, που είναι σε λίγες μέρες (11/3).

Advertisements