Γράφω καθυστερημένα για αυτό το θέμα (τι να πρωτοπρολάβω …). Σε μια εκπομπή του τον Φεβρουάριο του 2007 ο Παύλος Τσίμας αναφέρθηκε και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Πήρε συνέντευξη από έναν αιώνιο φοιτητή-συνδικαλιστή της ΔΑΠ, τον τέως πρύτανη κ. Μασσαλά, τον τέως πρύτανη κ. Βέργαδο, και τον καθηγητή του τμήματος Φιλολογίας κ. Δημήτρη Ράϊο. Ο κ. Ράϊος είπε το εξής:

«Η παρουσία επί τόσα χρόνια του ίδιου προσώπου σε μια θέση εξουσίας, σε μια θέση ελέγχου, που ουσιαστικά είναι θέση ευθύνης παρά εξουσίας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Εγώ πιστεύω ότι η σημερινή πρυτανεία, και πιστεύω και η επόμενη που θα ρθει αν δεν αλλάξει κάτι, και οι προηγούμενες, συνιστούν πλέον ένα καθεστώς. Έχουν τη δυνατότητα να μοιράζουν πιστώσεις, να μοιράζουν θέσεις, να μοιράζουν αξιώματα, και όλα αυτά σε ημετέρους, σε αυτούς που πρόσκεινται προς το σημερινό πρυτανικό σχήμα.»

Να το απόσπασμα από την εκπομπή του κ. Τσίμα (ελπίζω να μην έχει πρόβλημα ο κ. Τσίμας ή το MEGA. Αν έχουν θα το κατεβάσω). Η δήλωση του κ. Ράϊου είναι στο 4ο λεπτό:

Για αυτήν του τη δήλωση ο κ. Ράϊος παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό των ΑΕΙ από τον πρύτανη κ. Γεροθανάση! Η παραπομπή αυτή είναι φυσικά η πιο περίτρανη απόδειξη της αλήθειας των λεγομένων του κ. Ράϊου! Όχι καθεστώς, χούντα έπρεπε να πει!

ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ;;

ΥΓ1. Σχετικά δημοσιεύματα:

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=75&artid=186210
http://www.epirotikosagon.gr/service.asp?ArticleId=2215

ΥΓ2. Προηγούμενα ποστ για το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:

https://greekuniversityreform.wordpress.com/2008/05/22/ανομία-και-ατιμωρησία-στο-πανεπιστήμ/
https://greekuniversityreform.wordpress.com/2007/11/24/η-προγραμματοθηρία/