Με αφορμή την δημοσιοποίηση των βάσεων για ΑΕΙ/ΤΕΙ παρατηρείται τις μέρες αυτές η καθιερωμένη πιά λαίλαπα λαϊκισμού, με πρωτοστάτες τα Νέα και την Ελευθεροτυπία (αλλά και ουκ ολίγα μπλογκ).

Ξεχωρίζω ένα άρθρο του γενικού γραμματέα της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη στα Νέα:

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=12&ct=8&artid=83430

Ο κ. Κοτσιφάκης οδύρεται που «το πραγματικό ποσοστό των αποφοίτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συνεχίζουν στην Τριτοβάθμια είναι 55,68%». Και λοιπόν; Σε όλες τις χώρες του κόσμου το ποσοστό του πληθυσμού με πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι γύρω στο 30%. Τι ποσοστό θα επιθυμούσε η ΟΛΜΕ; Έθεσα πέρυσι το ερώτημα αυτό στο στέλεχος της ΟΛΜΕ κ. Μανιάτη και απάντηση δεν έλαβα.

Παρακάτω ο κ. Κοτσιφάκης μας λέει ότι η βάση του 10 είναι «αντιεκπαιδευτική». Και γιατί παρακαλώ; Εμένα μου φαίνεται «εκπαιδευτικότατη». Τα παιδιά που δεν μπορούν να πιάσουν τη βάση στις πανελλήνιες εξετάσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ για πανεπιστήμιο. Θα έπρεπε να τους δίνεται ευκαιρία αργότερα στη ζωή τους, όταν ωριμάσουν και είναι έτοιμα να στρωθούν να διαβάσουν, αλλά τώρα δεν είναι. Όποιος οδύρεται για τις κενές θέσεις (λέγε με και ΠΑΣΟΚ) ασκεί αισχρό λαϊκισμό, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την απογοήτευση πολλών οικογενειών για ψηφοθηρία.