Καθημερινή:

Ζημιές σε ένα ακόμη -τρίτο- φυλάκιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, καθώς και σε κτίρια του Ιδρύματος προκάλεσαν οι ταραξίες που σκόρπισαν τον πανικό το απόγευμα κινούμενοι με πέτρες, ξύλα και βαριοπούλες μέσα στους χώρους του ΑΠΘ, όπου εξακολουθούν να παραμένουν.

Η κατάσταση πάντως έχει εκτονωθεί αυτή τη στιγμή, με τις δυνάμεις τις Αστυνομίας να έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του Πανεπιστημίου. Νωρίτερα, περί τις 4.30 το απόγευμα άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν σε δύο φυλάκια -το ένα απέναντι από την πύλη της ΔΕΘ και το άλλο κοντά στο κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης- προκαλώντας σοβαρότατες ζημιές σ’ αυτά. Κατά τις επιθέσεις αυτές δεν τραυματίστηκε κανένα άτομο από την υπηρεσία φύλαξης του Πανεπιστήμιου, αφού, οι άγνωστοι τους προέτρεψαν να απομακρυνθούν.

Στη συνέχεια, αφού πέρασαν μπροστά από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ -όπου νωρίτερα φύλακες μερίμνησαν και κατέβασαν τα προστατευτικά ρολά με συνέπεια να μην υπάρξουν φθορές στο συγκεκριμένο κτίριο- έφτασαν στην πλατεία Χημείου προκαλώντας ζημιές σε τζαμαρίες και εισόδους παρακείμενων Σχολών. Ακολούθως, έφτασαν σε τρίτο φυλάκιο κοντά στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου, αφού κατέβασαν και κατέστρεψαν τις μπάρες διέλευσης αυτοκινήτων, προέβησαν σε εκτεταμένες ζημιές.

Ως πότε θα συνεχιστεί αυτό; Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές. Τέτοιο «άσυλο» δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Δεν μπορεί ο κάθε αλήτης να μπαίνει στο πανεπιστήμιο και να τα σπάει ανενόχλητος. Οι μεσοβέζικες λύσεις απέτυχαν. Οι πρυτάνεις (τουλάχιστον αυτοί που έχουμε), δεν πρόκειται ποτέ να καλέσουν την αστυνομία. Είναι ανίκανοι και ευθυνόφοβοι. Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Η λύση είναι απλή: να κατεβάσει η κυβέρνηση μια τροπολογία 5 γραμμές που να καταργεί τις διατάξεις του νόμου του 1982 και του περσινού που αναφέρονται στην απαγόρευση εισόδου της αστυνομίας στους χώρους του πανεπιστημίου. Παράλληλα, η αστυνομία θα πρέπει να καταστρώσει ένα σχέδιο για την σύλληψη και την τιμωρία αυτών των ομάδων που καταστρέφουν δημόσια περιουσία και βιαιοπραγούν κατά των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Φτάνει πια.

Παλαιότερα σχετικά ποστ:

Δημοσκόπηση για το άσυλο
Συνολική λύση στα προβλήματα τάξης των πανεπιστημίων: πανεπιστημιακή αστυνομία και κατάργηση του «ασύλου»
Άσυλο νεοελληνικού παραλογισμού

Advertisements