Μόλις είδα ότι ο βουλευτής και υπεύθυνος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης είναι αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική του ΑΠΘ. Στο Web of Science η αναζήτηση Kourakis A* δίνει 14 άρθρα, αλλά 2 από αυτά είναι σε Μαθηματικά και άλλα 4 είναι από την Μελβούρνη, μάλλον συνωνυμία, οπότε αν αποκλειστούν έχουμε:

8 άρθρα, h index=4, citations=90

Καλά, με 8 άρθρα, και μάλιστα μόνο 2 ως corresponding author, γίνεται κανείς αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική του ΑΠΘ; Αυτός ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος Παιδείας κόμματος της ελληνικής Βουλής. Η μετριοκρατία (για να μην πω αχρηστοκρατία) σε όλο της το μεγαλείο.

Ύστερα αναρωτιούνται κάποιοι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στην αξιολόγηση και υπερασπίζεται τους άχρηστους των ελληνικών πανεπιστημίων. Μα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι άχρηστοι των ελληνικών πανεπιστημίων. Όχι ότι δεν υπάρχουν άχρηστοι σε άλλα κόμματα, αλλά ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζέψει όλους τους πρώην βοηθούς-επιμελητές που δεν έπρεπε ποτέ να είχαν γίνει μέλη ΔΕΠ. Τα αριστερά κόμματα, και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν «επιταχθεί» (hijacked) από τις συντεχνίες του δημοσίου. Το ΚΚΕ έχει ακόμα κάποια σχέση με την εργατική τάξη και τους οικονομικά ασθενέστερους, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί απόλυτα τα συμφέροντα των βολεμένων κρατικοδίαιτων. Οι κραυγές περί «νεοφιλελευθερισμού» είναι στάχτη στα μάτια. Για αυτό και δεν κάνουν ποτέ προτάσεις, και όταν κάνουν (όπως π.χ. στην Παιδεία), είναι γελοιωδώς ανεδαφικές.

ΥΓ. Σχετικά άρθρα:

Η συντεχνία των αγραμμάτων στα πανεπιστήμια (Θ. Λιανός)
Οι «κουμπούρες» της Αριστεράς (Ν. Νικολάου)