Δηλώσεις Θεόδωρου Πάγκαλου:

http://studioa-blog.blogspot.com/2008/05/flash.html

«Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι ένα Πανεπιστήμιο αποστεωμένο. Δεν παράγει τίποτα. Αυτά που διδάσκουν οι καθηγητές του, δεν αξίζουν μια δεκάρα. Είναι τελείως έξω από την σύγχρονη πραγματικότητα»

Όσο μου αρέσει η παρρησία του Πάγκαλου, αυτή η δήλωση είναι εντελώς ακραία και μηδενιστική. Το σωστό είναι αυτό που είπε κάποιος στο συνέδριο του Παρατηρητηρίου: «στα ελληνικά πανεπιστήμια θα βρει κανείς από την αριστεία μέχρι την αχρηστεία». Το ζητούμενο είναι να ενισχύσουμε την πρώτη και να καταπολεμήσουμε τη δεύτερη. Χωρίς σαρωτικές γενικεύσεις και χωρίς απαξίωση των πάντων.

ΥΓ 20/5/08. Μόλις είδα στην Απογευματινή ολοκληρωμένη τη δήλωση του κ. Πάγκαλου:

«Εδώ έχουμε πια ένα πανεπιστήμιο που έχει φτάσει στην έσχατη μορφή εξαθλίωσης. Αν εξαιρέσω τον τάδε καθηγητή εδώ ή το δείνα καθηγητή εκεί και τους φίλους και τους συνεργάτες τους και τους φοιτητές που τον ακολουθούν, το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι ένα πανεπιστήμιο αποστεωμένης γνώσης, δεν παράγει τίποτα, αυτά που διδάσκουν οι καθηγητές του δεν αξίζουν μια δεκάρα, είναι τελείως έξω από την πραγματικότητα»

Επομένως, δεν ήταν απόλυτα μηδενιστικός. Συγγνώμη για την εσφαλμένη εντύπωση. Τελικά θέλει πολύ προσοχή όταν διαβάζει κανείς εφημερίδες ή μπλογκ.

Advertisements