Θα μου πείτε, τι κάθεσαι και ασχολείσαι με ανοησίες. Τέλος πάντων. Από την Ελευθεροτυπία:

1. «η καθολική ψηφοφορία των φοιτητών στις εκλογές δίνει μεγάλη εξουσία στους πρυτάνεις ….

Βλακεία περιωπής. Η εξουσία των πρυτάνεων καθορίζεται από το θεσμικό πλαίσιο και δεν έχει καμιά εξάρτηση από τον τρόπο με τον οποίο εκλέγονται.

2. « …. αποσυγκροτεί το φοιτητικό συνδικαλισμό,…»

Καθόλου. Εξακολουθούν να υπάρχουν εκλεγμένοι εκπρόσωποι, ΔΣ, κτλ. Αυτό που αποσυγκροτεί είναι το καπέλωμα των φοιτητών από τις κομματικές παρατάξεις. Αφαιρεί τους «μεσάζοντες» από τις εκλογικές διαδικασίες.

3. «…ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή του νόμου»

Εδώ υπάρχει το σκεπτικό ότι αν εφαρμοστεί ένα σκέλος του νόμου Γιαννάκου, αυτό θα βοηθήσει την εφαρμογή και των άλλων. Όμως, ας πούμε ότι ο νόμος έχει θετικά και αρνητικά σημεία. Πρέπει οι φοιτητές να πουν ναι σε όλα ή όχι σε όλα; Δεν μπορούν να διακρίνουν τα θετικά και να τα υποστηρίξουν, και ταυτόχρονα να αντιταχθούν σε αυτά που αυτοί θεωρούν αρνητικά; Γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος. Φανταστείτε να απορρίπτουμε οποιονδήποτε νόμο έχει ατέλειες.

Τέλος πάντων, οι μάσκες έχουν πέσει. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι φοιτητοπατέρες μάχονται για τα προνόμιά τους. Τώρα έχουν αρχίσει καταλήψεις για να ακυρώσουν τις πρυτανικές εκλογές. Το θέμα είναι, θα τους κάνουν το χατίρι; Η γνώμη μου είναι ότι οι πρυτανικές εκλογές πρέπει να γίνουν στις καθορισθείσες ημερομηνίες παρουσία αστυνομίας, όπως γίνεται και στις πολιτικές εκλογές. Καμία υποχώρηση μπροστά στη βία των φοιτητοπατέρων.

ΥΓ. Δείτε και συζήτηση εδώ:

http://pea-kyanea.blogspot.com/2008/05/oi_14.html

Advertisements