Η υπόθεση της αναθεώρησης του συντάγματος εξελίσσεται κατά τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Σήμερα διαβάζουμε ότι οι σταλινικοί και οι κρυπτοσταλινικοί (πονηροί οι βλάχοι) έχουν συναινέσει στην υπερψήφιση της επουσιώδους διάταξης για το ασυμβίβαστο των βουλευτών έτσι ώστε να θεωρηθεί περατωθείσα η διαδικασία αναθεώρησης και να μετατεθεί κατά 5 χρόνια κάθε νέα προσπάθεια αναθεώρησης. Η κυβέρνηση τι θα κάνει, θα τσιμπήσει; Αν έχει την παραμικρή αξιοπρέπεια και γνήσιο ενδιαφέρον για τη χώρα, θα πρέπει να κηρύξει τη διαδικασία άγονη και να την επανακινήσει. Βέβαια, θα φανεί ότι υποκύπτει στη θέληση του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό είναι προτιμότερο από το να υποκύψει στα τεχνάσματα της αριστεράς.

Οφείλουμε να πούμε ότι για την αποτυχία της αναθεώρησης ευθύνεται 95% το ΠΑΣΟΚ και ο ανεκδιήγητος ανεπαρκής αρχηγός του που δεν έχει την πυγμή να ορθώσει το ανάστημά του και να υπερασπιστεί τις ιδέες του. Η γελοιότητά τους έφτασε στο σημείο να προσπαθούν να μας πείσουν ότι αποχώρησαν από τη διαδικασία εξαιτίας των μεθοδεύσεων κατά την ψηφοφορία για το άρθρο 24. Πίστεψαν ότι θα κερδίσουν τις εκλογές κάνοντας «αριστερή στροφή». Τόσο ηλίθιοιπολιτικά αστοιχείωτοι. Ακόμα και τώρα δεν είναι ξεκάθαρο ποιά θα είναι η θέση τους για το άρθρο 16 αν ξεκινήσει από την αρχή η διαδικασία.

Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα είναι για τα μπάζα. Η κατάσταση μού θυμίζει αρχές του 20ου αιώνα, πριν την επανάσταση στο Γουδί του 1909. Ένας Ελευθέριος Βενιζέλος χρειάζεται να βάλει τάξη στο μπάχαλο, αλλά πούντος;

Advertisements