34 χρόνια μεταπολίτευσης και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι σημαίνει δημοκρατία. Διαβάζουμε στο Βήμα:

Στο μεταξύ χθες επίθεση στις φοιτητικές παρατάξεις της Νομικής Αθηνών εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Φοιτητική Οργάνωση Συναγερμού (ΦΟΣ), η οποία πρόσκειται στον ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «με ομόφωνη απόφαση όλων των φοιτητικών παρατάξεων απαγορεύτηκε η κάθοδος της ΦΟΣ Νομικής στις εκλογές». «Η φασιστική αυτή λογική αποκλεισμού καταδεικνύει ξεκάθαρα την αντιδημοκρατική λογική των φοιτητοπατέρων» τονίζεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης. Ως λόγος του αποκλεισμού προβλήθηκε η συμμετοχή μέλους της ΦΟΣ σε πρόσφατα επεισόδια μεταξύ ακραίων ομάδων στη Νομική Σχολή.

Δεν συμφωνώ συχνά με το ΛΑΟΣ, αλλά εδώ έχουν απόλυτο δίκιο. Κανονικά πρέπει να προσφύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας για την αντισυνταγματική απόφαση των άλλων παρατάξεων της Νομικής.

Ο φασισμός των «αντιφασιστών» φαίνεται πιο καθαρά εδώ:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=853890

Λοιπόν επίδοξοι δικτάτορες, δημοκρατία σημαίνει: ΟΛΟΙ έχουν ελευθερία του λόγου και ελευθερία να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών, ακόμη και αυτοί που αντιτίθενται στη δημοκρατία: ναζιστές, ρατσιστές, χουντικοί, ΟΛΟΙ. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η πρακτική να αποκλείεται οποιοσδήποτε από τους φοιτητικούς συλλόγους, οποιεσδήποτε και να είναι οι θέσεις του. Τελεία και παύλα.

Ας μην ξεχνάμε ότι με παρόμοιο σκεπτικό είχε τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ …

Advertisements