Αυτή τη φορά θα στραφώ εναντίον ενός «συναδέλφου» μπλόγκερ. Εξάλλου, το έχουμε ξαναπεί, οι μπλόγκερς δεν είναι ένα ιδεολογικά ή αισθητικά ομοιογενές κίνημα. Είναι ένας αντικατοπτρισμός της ελληνικής κοινωνίας με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της. Ο πρέζα TV είναι ένας «οργισμένος νέος» (δεν ξέρω την ηλικία του), εναντίον των πάντων και κυρίως ενάντια στην «εξουσία». Περικλείει μάλιστα αυτή του την «αντιεξουσιαστική» ιδεολογία με απέραντη γλωσσική χυδαιότητα (πριν από μερικούς μήνες κέρδισε το μπλογκόσκαρ βωμολοχίας ή κάτι τέτοιο). Περισσότερο με ενοχλεί όμως η χυδαιότητα των αισθημάτων. Τις προάλλες, στο ποστ για την κα Γιαννάκου, αντί να δείξει στοιχειώδη ανθρωπιά, σχολίασε «Αλλη φορα να προσεχει και να μην πεφτει πανω σε ζαρντινιερες….».

Αυτό που με ενοχλεί πάνω από όλα είναι η διεστραμμένη του σκέψη, αν μπορεί κανείς να ονομάσει σκέψη αυτό που λαμβάνει χώρα στο κεφάλι του. Αφορμή του λιβέλλου είναι το τελευταίο του ποστ για την Παιδεία:

http://prezatv.blogspot.com/2008/03/blog-post_14.html

Αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΠΘ να μειώσει τους εισακτέους στα κεντρικά πανεπιστήμια και να τους αυξήσει στα περιφερειακά. Ένας σκεπτόμενος άνθρωπος θα έβρισκε κατανοητή αυτήν την απόφαση, δεδομένης της αύξησης του αριθμού των μεταγραφών λόγω συμπερίληψης των τριτέκνων στις ευνοϊκές ρυθμίσεις. Πράγματι, φέτος έγινε το αδιαχώρητο σε ορισμένα πανεπιστήμια όπως το τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου. Αυτός βλέπει συνομωσία για την ενίσχυση της ιδιωτικής «παραεκπαίδευσης». Προχωρεί παραπέρα και δηλώνει ότι «καμια κυβερνηση ανα τον κοσμο δεν θελει να εχει μορφωμενους πολιτες, ωστε να μην μπορουν να αντιδρουν στα σχεδια της». Δεν θα απαντήσω σε μιά ανοησία σαν κι αυτή. Τα στοιχεία που συνηγορούν στο αντίθετο είναι άπειρα. Αλλά ας πούμε ότι είναι αλήθεια· ποιά λύση προτείνει ο πρέζα TV; Δεν τους κατάλαβα ποτέ αυτούς τους «αντιεξουσιαστές» (ούτε και τον αναρχισμό για να πω την αλήθεια, αν και διάβασα βιβλία παλιά. Και τώρα αυτά που διαβάζω στη Wikipedia μου φαίνονται αφελή και ανόητα).

Δεν λέω φυσικά ότι οι πολιτικοί είναι άγιοι. Κακοί και πάνκακοι είναι. Ούτε και λέω ότι η πολιτική για τις μεταγραφές είναι ορθή. Αλλά αυτή η συνομωσιολογία και η αυτόματα αρνητική αντίδραση σε οποιοδήποτε κυβερνητικό μέτρο προκαλεί ακόμα περισσότερο κακό και από την ανικανότητα των κυβερνώντων.

Για μένα ο Πρέζα TV είναι ένας αισχρός και ανεγκέφαλος λαϊκιστής. Εννοείται ότι υποστηρίζω «μέχρι θανάτου» το δικαίωμά του να γράφει αυτά που γράφει. Αλλά με μπλόγκερς σαν κι αυτόν δεν έχω, ούτε θέλω να έχω, καμία σχέση.

ΥΓ. Σύμφωνα με τον αριθμό συνδέσεων από άλλα μπλογκ, ο πρέζα TV είναι αυτή τη στιγμή το πιό «δημοφιλές» ελληνικό μπλογκ. Δεν ξέρουμε φυσικά αν όλες αυτές οι συνδέσεις σχολιάζουν θετικά ή (όπως το παρόν ποστ) αρνητικά. Αν ισχύει το πρώτο, είναι θλιβερό.

Advertisement