Τη γνώμη μου για τους πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων την ξέρετε. Αλλά σήμερα υπερέβησαν κάθε προηγούμενο όριο ξεφτίλας. Από την Καθημερινή:

Οι πρυτάνεις ζητούν να μην εφαρμοσθεί η διάταξη για καθολική συμμετοχή των φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές, αίτημα στο οποίο συγκλίνουν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, τα προνόμια των οποίων «ψαλιδίζονται» από την καθολική συμμετοχή των φοιτητών.

Και το editorial της ίδιας εφημερίδας:

Αυτό που προξενεί αλγεινή εντύπωση είναι το αίτημα των πρυτάνεων να υποταχθεί η πανεπιστημιακή κοινότητα και η Πολιτεία στους εκβιασμούς μιας δράκας φοιτητοπατέρων, οι οποίοι θα επιχειρήσουν με βίαιο τρόπο να ακυρώσουν τις ερχόμενες πρυτανικές εκλογές.

Η Καθημερινή φαίνεται να υιοθετεί την άποψη ότι οι πρυτάνεις υποχωρούν στις πιέσεις δυναμικών μειοψηφιών. Η δική μου ερμηνεία είναι διαφορετική: οι πρυτάνεις ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ την καθολική ψηφοφορία, αλλά φυσικά δεν μπορούν να βγουν και να το πουν γιατί θα τους πάρουν όλοι με τις ντομάτες. Έτσι βρίσκουν πάτημα στις «φοιτητικές αντιδράσεις». Και είναι φυσικό να προτιμούν το παλιό σύστημα γιατί χάρις σε αυτό εξελέγησαν! Θα μπορούσαν να βρουν τρόπους να αντισταθούν στους τραμπούκους, αν ήθελαν. Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.

Οι σημερινοί πρυτάνεις είναι ανίκανοι, υποκριτές, διαπλεκόμενοι και πρέπει να απομακρυνθούν το γρηγορότερο δυνατό από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων. Αν κάποιος αδικείται από την παραπάνω περιγραφή ας το αποδείξει με τα λόγια του και τα έργα του.