Επειδή με αυτά που γίνονται στην Ελλάδα τελευταία η εθνική μου υπερηφάνεια βρίσκεται στο ναδίρ, αποφάσισα να αρχίσω μιά νέα σειρά άρθρων που προβάλλουν Έλληνες και Ελληνίδες επιστήμονες που διαπρέπουν, εντός ή εκτός Ελλάδας, έτσι για να αναπτερωθεί λίγο το ηθικό μας.

Ως απόφοιτος του University of Delaware λαμβάνω τακτικά το ενημερωτικό περιοδικό UD Messenger. Στο τελευταίο τεύχος μου έδωσε χαρά να δω ένα κολακευτικό άρθρο για μια συμπατριώτισσά μας, την Άννα Παπαφράγκου που διδάσκει εκεί:

http://www.udel.edu/PR/UDaily/2008/oct/scholar102307.html

Η Άννα σπούδασε γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε το διδακτορικό της στη γλωσσολογία στο University College του Λονδίνου και μεταδιδακτορική έρευνα στο Berkeley και στο U Penn. Εδώ και τρία χρόνια είναι επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα ψυχολογίας του U Delaware. Ασχολείται με την πειραματική μελέτη της απόκτησης και επεξεργασίας της γλώσσας. Έχει λάβει διάφορες χορηγείες, μεταξύ των οποίων και μία από το NSF. Στο Google Scholar βρίσκω 78 hits. Η διδακτορική της διατριβή (Modality: issues in the semantics-pragmatics interface) έχει 52 αναφορές. Ένα πρόσφατο άρθρο της από το 2003 έχει 80 αναφορές.

Way to go, Άννα!

Advertisements