Πριν από μερικές μέρες έγινε συνάντηση της επιτροπής σίτισης στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Στο ίδρυμα πέρυσι σιτίστηκαν δωρεάν περίπου 550 άτομα. Τα κριτήρια για να μπορεί κανείς να σιτίζεται δωρεάν είναι οικονομικο-κοινωνικά (εισόδημα γονέων, τυχόν ανάπηροι στην οικογένεια, άλλα αδέρφια που σπουδάζουν εκτός πόλης γονέων, κλπ). Το μέγιστο εισόδημα γονέων για να σιτίζεται κάποιος δωρεάν ήταν πέρυσι 50.000 ευρώ. Φέτος το ποσό αυτό ανήλθε στις 60.000 και με αυτόν τον τρόπο θα σιτιστούν δωρεάν περίπου 450. Λογικό δεν είναι;

Κι όμως, οι φοιτητές ζητούν «δωρεάν σίτιση για όλους». Το αίτημα αυτό αφορά φοιτητές των οποίων το εισόδημα γονέων υπερβαίνει μερικές φορές και τα 100.000 ευρώ. Και φυσικά τα δήθεν αριστερά κόμματα υποστηρίζουν τέτοιου είδους αιτήματα, όπως και οποιοδήποτε αίτημα που αυξάνει τις κρατικές δαπάνες, λες και τα κρατικά χρήματα φυτρώνουν στα χωράφια και η κάθε κυβέρνηση τα στερεί από το λαό από καθαρή κακία. Η άκριτη παροχή ωφελημάτων από το κράτος βαφτίζεται «φιλολαϊκή πολιτική».

Ένα πραγματικά αριστερό κόμμα, ένα κόμμα που ενδιαφέρεται πραγματικά για τα λαϊκά στρώματα, θα υποστήριζε την κατάργηση των παροχών στους εύπορους. Θα υποστήριζε την κατάργηση της δωρεάν παιδείας για τους έχοντες. Ένα πραγματικά αριστερό κόμμα θα καταδίκαζε τις καταλήψεις των δημοσίων σχολίων που πλήττουν κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους. Αλλά αριστερά στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Υπάρχει ένα συνοθύλευμα λαϊκιστών υποκριτών που προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να σαμποτάρουν την πρόοδο της χώρας για στενά κομματικά οφέλη.

Αυτή είναι σήμερα η «αριστερά» στην Ελλάδα. Η ψευτοαριστερά της Παπαρήγα και του Αλαβάνου. Χρεωκοπημένη, ξεφτιλισμένη, ξεδιάντροπη.

Advertisements