Αυτός είναι ο τίτλος ενός εξαιρετικά ενδιαφέροντος άρθρου του Νίκου Θεοτοκά σήμερα στην Αυγή. Δύο αποσπάσματα:

Πριν από μερικούς μήνες, με την υπ’ αριθμό 27/207 απόφασή της, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έκρινε ότι η δημοσίευση σε πολλαπλά αντίτυπα ή στο Διαδίκτυο των εισηγητικών εκθέσεων και των πρακτικών των διαδικασιών εκλογής και εξέλιξης των μελών του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ αντίκειται στις προβλέψεις του νόμου Ν. 2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Εν τέλει, σύμφωνα με την ακραία συσταλτική [παρ]ερμηνεία του νόμου από την Αρχή, δεν επιτρέπεται η δημόσια έκθεση «των αξιολογήσεων, των σπουδών, της επιστημονικής διαδρομής, της επαγγελματικής και διδακτικής εμπειρίας» των πανεπιστημιακών, διότι όλα αυτά αποτελούν «προσωπικά δεδομένα».

Κουφάθηκα !!!

Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων απαρτίζεται από τον πρόεδρο (Δημήτριος Γουργουράκης, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ.), και 6 μέλη τα οποία είναι:

Λεωνίδας Κοτσαλής
Καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Φίλιππος Δωρής
Καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Ανδρέας Πομπόρτσης
Καθηγητής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αγάπιος Παπανεοφύτου
Επίκουρος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου

Στυλιανός Σαρηβαλάσης
Επίτιμος Σύμβουλος του Συμβουλίου Επικρατείας

Νικόλαος Φραγκάκης
Δικηγόρος

Δηλαδή, από τα 6 μέλη, 4 είναι καθηγητές ΑΕΙ. Ερωτώ: δεν μπαίνει εδώ θέμα σύγκρουσης συμφερόντων όταν η Αρχή αποφασίζει για θέματα που άπτονται της λειτουργίας των ΑΕΙ και επομένως επηρεάζει και τα ίδια τα μέλη της αρχής;

Advertisements