Το Κέντρο Μελετών για τις Επιστήμες και την Τεχνολογία (CWTS) στο πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία οργανώνει ένα graduate course απ’τις 8 ως τις 12 Οκτωβρίου 2007 πάνω στη βιβλιομετρική ανάλυση.
Το ιδανικό εδώ φυσικά θα ήταν το ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων να υποχρεώσει κάποιους υπαλλήλους του (ή τα πανεπιστήμια τους Γραμματείς ΑΕΙ τους) να το παρακαλουθήσουν ώστε να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους γίνεται η βιβλιομετρική αξιολόγηση και αντικειμενική σύγκριση των πανεπιστημίων-ερευνητών στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο, στα πλαίσια μιας προσπάθειας εξεύρεσης ενός μοντέλου που θα αρμόζει και για τα ελληνικά δεδομένα.
Μιας που μέχρι να κινηθούν οι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί το course θα έχει τελειώσει, ίσως κάποιοι (από φοιτητές μέχρι καθηγητές) ενδιαφερθούν να το παρακολουθήσουν με δικιά τους πρωτοβουλία.
Μα έχει δημιουργηθεί ολόκληρη ειδική υπηρεσία του κράτους, (υποθέτω παχυλώς) αμοιβόμενη, η ΑΔΙΠ. Γιατί δεν κάνουν αυτοί βιβλιομετρικές μελέτες; Ο King που έγραψε το άρθρο «The scientific wealth of nations» που παρέθεσε ο Δανιηλίδης, δουλεύει για την Βρετανική κυβέρνηση, το Office of Science and Technology. Αλλά η δική μας πολιτική ηγεσία κάνει ό,τι κάνει έτσι για τα μάτια ή για να υπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες, όχι για να λύσει πραγματικά τα προβλήματα. Φαύλοι και αχρείοι. Μαυρίστε τους!
Άραγε κανένας απ’την ΑΔΙΠ θα πάρει μέρος;