Ο αρθρογράφος των Νέων Χρήστος Κάτσικας εκφράζει αυτήν ακριβώς την ψευτοπροοδευτική ιδεολογία που διέλυσε την Παιδεία στην Ελλάδα. Το σημερινό του άρθρο όμως ξεπερνά κάθε προηγούμενο όριο ανοησίας.

Η «εκπαίδευση της αμάθειας» ανήκει στη φυσιολογία του αστικού σχολείου, αποτελεί δομικό χαρακτηριστικό του, το οποίο δεν μπορεί να το αποβάλλει όσες μεταρρυθμίσεις και αν κάνει.

Δηλαδή η Φινλανδία και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα έχουν κομμουνισμό;

Είναι «ζήτημα ζωής και θανάτου» του ίδιου του συστήματος η «παραγωγή» παθητικών, συναινετικών, δογματικών, υπομονετικών, εξουσιαζόμενων, άκαμπτων, συντηρητικών προσωπικοτήτων που αντιστέκονται στην αλλαγή της κοινωνίας προκειμένου να κρατήσουν ανέπαφες τις παραδοχές τους για τον κόσμο που ζουν.

Μάλιστα. Η αμάθεια είναι προϊόν συνομωσίας. Η «άρχουσα τάξη» θέλει τους μαθητές μας αμόρφωτους. Α ρε βλακεία που σας δέρνει …

Οπότε, οι λύσεις αναγκαστικά πρέπει να είναι «εντάσεως εργασίας», δηλαδή αυστηρές εξετάσεις και αξιολόγηση. Μέτρα, τα οποία φυσικά δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα αφού αποτελούν μέρος του ίδιου του προβλήματος.

Η αξιολόγηση των διδασκόντων είναι μέρος του προβλήματος; Σηκώνω τα χέρια. Έλεος !!

Ο Φουκό τον μάρανε….

Advertisements