Από άρθρο του βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Νίκου Γεωργιάδη στην Καθημερινή με τίτλο «Τζάμπα επαναστάτες»:

Yπέβαλα στην υπουργό Παιδείας κοινοβουλευτική ερώτηση με στόχο να μάθω αν είχε προχωρήσει στη συλλογή και καταγραφή δηλώσεων συμμετοχής των πανεπιστημιακών κατά τις περιόδους των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η απάντηση ήρθε. Μόνο 35 καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και 6 από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είχαν δηλώσει συμμετοχή και μόνο για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 18-19 Μαΐου. Από αυτούς έγιναν και οι προβλεπόμενες από τον νόμο μισθολογικές κρατήσεις.Επειδή όμως θεώρησα ότι είναι κάπως δύσκολο όλη αυτή η κινητοποίηση να έγινε μόνο από 41 άτομα και για δύο μόνο ημέρες, αποφάσισα να ψάξω λίγο περισσότερο το θέμα. Στις ιστοσελίδες της ΠΟΣΔΕΠ διάβασα, λοιπόν, κάποιες ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις όπως ότι καλούσαν τους συναδέλφους τους «να μη δεχθούν οποιαδήποτε προσπάθεια καταγραφής της συμμετοχής τους» στις απεργίες, ενώ δήλωναν πως κάθε «διοικητική πράξη που θα τους απειλούσε με οικονομικά αντίμετρα θα συνιστούσε απόπειρα άμεσης διοικητικής παρέμβασης στη συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Τι να πει κανείς. Η ξεδιαντροπιά έχει χτυπήσει πάτο. Αυτοί είναι οι «δημόσιοι λειτουργοί» του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου, άνθρωποι που δεν έχουν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων τους. Αυτά τα φαινόμενα δείχνουν και την αποτυχία του σημερινού συστήματος «αυτοδιοίκησης». Οι πρυτάνεις και οι άλλοι διοικητικοί δεν έχουν κανένα κίνητρο να εφαρμόσουν το νόμο. Υπηρετούν τα συμφέροντα αυτών που τους εξέλεξαν. Κανονικά θα έπρεπε να επέμβει εισαγγελέας, αλλά που να αποδείξει τώρα εισαγγελέας ότι κάποιοι που απήργησαν πληρώθηκαν.

Μπράβο στον κ. Γεωργιάδη που έχει την τόλμη να αντιταχθεί στις παρασιτικές συντεχνίες υπερασπιζόμενος τους κακόμοιρους φορολογούμενους πολίτες αυτής της χώρας. Τέτοιους πολιτικούς χρειαζόμαστε. Εύγε! Και με το καλό μιά μέρα Υπουργός Παιδείας!

ΥΓ. Και την προηγούμενη εβδομάδα είχε ένα εύστοχο άρθρο με το οποίο συμφωνώ απόλυτα:

Τούβλα και φοιτητές

Advertisement