Από την Ελευθεροτυπία μαθαίνουμε ότι ο κ. Παλλήκαρης επανεκλέγη πρύτανης του Π. Κρήτης με τις ευλογίες της ΔΑΠ. Καμία επίπτωση δεν είχε το γεγονός ότι ο κ. Παλλήκαρης έστειλε αδικαιολόγητα στο πειθαρχικό συμβούλιο τον μακαρίτη Στέλιο Αλεξανδρόπουλο επειδή κατήγγειλε ευνοιοκρατικές αποδοχές φοιτητών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τι είπατε; Λογοδοσία; Μα τι λέτε τώρα … Αυτές είναι ξενόφερτες έννοιες.

Επίσης ενδιαφέρον άρθρο στην Αυγή για τις επικείμενες πρυτανικές εκλογές στο Πάντειο. Συνήθως διαφωνώ με τον κ. Θεοτοκά (πρόσκειται στην ΠΟΣΔΕΠ) αλλά εδώ φαίνεται να έχει δίκιο. Μερικά αποσπάσματα:

« «Βαθύ Πάντειο» σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι το γραφείο του καθηγητή κ. Τσίρη, ένα παλιό και μεγάλο σπουδαστήριο, είχε εκχωρηθεί στη φοιτητική παράταξη ΔΑΠ. Την ίδια ώρα που γίνονταν μεταπτυχιακά σεμινάρια σε χώρους που μοιάζουν με αποθήκες και που δεν χωρούν ούτε τους μισούς από τους εγγεγραμμένους φοιτητές. …. Γνωρίζουμε, ακόμη, τον βάναυσο ξυλοδαρμό καθηγητή του Παντείου επειδή εντόπισε συγκεκριμένη και ευρείας κλίμακας αντιγραφή σε διδακτορική διατριβή υποψηφίου μέλους ΔΕΠ. Το ζήτημα έφθασε στα αρμόδια διοικητικά όργανα και, παρά τις ομόφωνες εισηγήσεις επιτροπών, τις αποφάσεις της αρμόδιας Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος, παρά τα δημοσιεύματα της «Καθημερινής» (17.11.04), του «Έθνους» (19.11.2004), του «Ιού» της «Ελευθεροτυπίας» (27.11.2004) κ.λπ., η ανάκληση του εν λόγω διδακτορικού εκκρεμεί ακόμη, με κύρια ευθύνη του προέδρου του Τμήματος και σημερινού υποψήφιου πρύτανη. »

Περαστικά μας.

Αλήθεια, γιατί δεν γίνονται αυτές οι εκλογές με καθολική ψηφοφορία όπως υπαγορεύει ο νεοψηφισθείς νόμος;