ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

Την Πέμπτη 10 Μαΐου 2007 στις 23.00, ο συνάδελφος Αναγνώστης Στεργίου, Αναπλ. Καθηγητής, μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικής και γενικός επόπτης των κτιρίων της Σχολής Θετικών Επιστημών, δέχτηκε επίθεση από άτομο, που βρισκόταν εκείνη την ώρα έξω από την κεντρική είσοδο του κτιρίου της ΣΘΕ με μπουνιές και κλωτσιές, συνοδευόμενες από ακατάσχετο υβρεολόγιο. Σύμφωνα με την γνωμάτευση των γιατρών του ΑΧΕΠΑ υπέστη «εγκεφαλική διάσειση, εσωτερικό αιμάτωμα του αυτιού και διάτρηση του τυμπάνου».

Τα μέλη της Γ.Σ. του Τμήματος Φυσικής καταδικάζουν την απρόκλητη αυτή επίθεση και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον συνάδελφο Α. Στεργίου. Καταδικάζουν οποιαδήποτε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται, ιδιαίτερα δε μέσα στον ιερό ακαδημαϊκό χώρο και καλούν όλα τα μέλη ΔΕΠ, όλους τους φοιτητές και όλους τους εργαζόμενους του Τμήματος Φυσικής αλλά και ολόκληρης της Σχολής Θετικών Επιστημών να περιφρουρήσουν τις ακαδημαϊκές αξίες.

Καλούν όλους τους φορείς της Σχολής μας να απομονώσουν τέτοιες πρακτικές, που πληγώνουν ανεπανόρθωτα την έννοια του Δημόσιου Πανεπιστημίου και να μην επιτρέψουν την άσκησή τους μέσα στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Καλούν τις πρυτανικές και τις κοσμητορικές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της ακαδημαϊκής τάξης.

Τέλος αποφασίζουν τη συμβολική διακοπή της λειτουργίας του Τμήματος για τέσσερις ώρες την Τετάρτη 23 Μαΐου 2007, 11.00-15.00 για να υπογραμμίσουν έμπρακτα την έντονη διαμαρτυρία τους για το εν λόγω επεισόδιο και την συμπαράστασή τους στον συνάδελφο Αν. Στεργίου.

Θεσσαλονίκη, 21.05.2007