Αυτό δήλωσε μιά φοιτήτρια στο συντάκτη του εύστοχου άρθρου της σημερινής Ελευθεροτυπίας με τίτλο «Εκλογές σαν πανηγύρι».

Στη φράση αυτή συνοψίζεται όλη η κατάντια της σύγχρονης Ελλάδας. Αν ο πρωθυπουργός είχε το πρέπον ήθος και πατριωτισμό, μετά από αυτή τη δήλωση θα διέλυε πάραυτα την ΔΑΠ και θα καλούσε και τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο.

Η κυρίαρχη διαμάχη σήμερα στην πατρίδα μας δεν είναι μεταξύ δεξιάς και αριστεράς. Όχι ότι έχουν πάψει να υπάρχουν ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές (π.χ. κρατισμός vs φιλελευθερισμός), αλλά είναι πιστεύω δευτερεύουσας σημασίας. Με καλόπιστο διάλογο μπορούν να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις. Η κυρίαρχη διαμάχη σήμερα είναι μεταξύ της Ελλάδας του ρουσφετιού, του γλειψίματος, της συναλλαγής, της υποκρισίας, των κλικών, και της αρπαχτής από τη μιά μεριά, και της Ελλάδας της δημιουργίας, του μόχθου, της αξιοπρέπειας, της εντιμότητας, και της αξιοκρατίας από την άλλη. Όμως στη μάχη αυτή δεν έχουν διαμορφωθεί ευκρινή στρατόπεδα. Η διαχωριστική γραμμή τέμνει εγκάρσια τα υπάρχοντα κόμματα. Τι πρέπει λοιπόν να κάνει ο αξιοκράτης πολίτης; Τι πρέπει να ψηφίσει; Σε τι πολιτικές δράσεις να επιδοθεί;

ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ !!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΡΩΜΟΧΕΡΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ !!

Advertisements