Από την Ελευθεροτυπία:

«Τα πάντα στην Ελλάδα οδεύουν να είναι διεφθαρμένα. Οι πάντες εξαγοράζονται»

«Η κοινωνία μας έχει παρακμάσει και δεν υποστηρίζει την αξιοπρέπεια, την ειλικρίνεια, το σεβασμό του καθήκοντος και τη συναίσθηση της ευθύνης»

Εφερε ως παραδείγματα της κατάστασης ατιμωρησίας που επικρατεί τον προπηλακισμό καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου από φοιτητές που τον «έχτισαν» στο γραφείο του, τη μη επιβολή κυρώσεων σε εργολάβους που υλοποίησαν ελαττωματικά δημόσια έργα και τη λειτουργία βιομηχανιών που ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Μεταξύ άλλων είπε ότι «οι καθηγητές Πανεπιστημίων δεν θέλουν ν’ αλλάξει τίποτα γιατί έτσι τους βολεύει», ότι «οι καθηγητές στη μέση εκπαίδευση συμμετέχουν στην παραπαιδεία», όπως και ότι «στη δημόσια διοίκηση οι υπάλληλοι συμπεριφέρονται στους πολίτες με απόλυτη αναξιοκρατία»

Είναι καθαρτικό να ακούς πολιτικούς, έστω και παροπλισμένους, να τα λένε έξω από τα δόντια. Η κοινωνία μας λοιπόν βρίσκεται σε παρακμή χωρίς να έχει καν περάσει από ακμή, μόνο από ένα στάδιο ευδαιμονικού νεοπλουτισμού. Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο τραγικό. Θυμίζω και το πρόσφατο βιβλίο του Δ. Τσάτσου με τίτλο «Η μεγάλη παρακμή».

Πάντα μου άρεζε ο Κωστής Στεφανόπουλος. Θυμάμαι μιά ομιλία του στο αμφιθέατρο του Φυσικού στο ΑΠΘ λίγο μετά που ίδρυσε την ΔΗΑΝΑ. Αν και η χρήση κάποιων στοιχείων καθαρεύουσας με ενοχλούσε, ήταν εντυπωσιακός ρήτορας και ευφυής άνθρωπος. Είναι από τους άξιους πολιτικούς που, όπως ο Στέφανος Μάνος και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, δεν κατάφεραν να δώσουν στη χώρα παρά ένα ελάχιστο ποσοστό των δυνατοτήτων τους. Ο κ. Στεφανόπουλος μας έδωσε μεν τον καλύτερο πρόεδρο της δημοκρατίας που είχαμε ποτέ, αλλά το πρακτικό όφελος ήταν μηδαμινό αφού πρόκειται για διακοσμητική θέση. Τι συμπέρασμα βγάζει κανείς για ένα πολιτικό σύστημα που ξεβράζει τους ικανούς στο περιθώριο και αναδεικνύει τους πολιτικάντηδες και τους διεφθαρμένους; Φταίει ο λαός που δεν έχει κρίση; Φταίνε οι ίδιοι που έκαναν λάθος επιλογές ή δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με το λαό; Αλλά και οι σοβαροί άνθρωποι που αναδεικνύονται σε ηγετικές θέσεις, όπως ο κ. Σημίτης, και αυτοί πετυχαίνουν λίγα πράγματα. Γιατί;

Κύριε Στεφανόπουλε, αν μας ακούτε, βοηθήστε. Εκμεταλλευτείτε τη θέση σας, καταγγείλετε τα κακώς κείμενα, καθοδηγήστε το λαό. Μην εγκαταλείπετε τον αγώνα. Υπάρχουν άνθρωποι με ήθος και ικανότητες σε αυτήν τη χώρα που ασφυκτιούν περιμένοντας τη νέα μεταπολίτευση. Η χώρα αυτή αξίζει κάτι καλύτερο.