Ο κ. Μαΐστρος είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσοβίου (ιστοσελίδα) και αντιπρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ. Αναζήτηση στο Web of Science δείχνει τις εξής τρεις δημοσιεύσεις:

1. Fragos K, Maistros Y
A goodness of fit test approach in Information Retrieval 
INFORMATION RETRIEVAL 9 (3): 331-342 JUN 2006
Times Cited: 0

2. Fragos K, Maistros Y
Distributional analysis of related synsets in WordNet* for a word sense disambiguation task 
INTERNATIONAL JOURNAL ON ARTIFICIAL INTELLIGENCE TOOLS 14 (6): 919-934 DEC 2005
Times Cited: 0

3. KOTSANIS Y, MAISTROS Y
DESCRIBING MORPHOLOGICAL PHENOMENA OF MODERN GREEK USING A UNIFICATION GRAMMAR FORMALISM 
INFORMATION SYSTEMS 16 (6): 641-647 1991
Times Cited: 0

Corresponding author στα δύο πρόσφατα είναι ο κ. Φράγκος. Όπως βλέπετε δεν υπάρχει καμία αναφορά, ούτε καν αυτοαναφορά. Στο Google Scholar βρίσκει κανείς και κάποιες περιλήψεις σε συνέδρια ή αρθράκια στο διαδίκτυο (glotta.ntua.gr κτλ). Με τέτοια ερευνητική παραγωγή δεν είναι παράξενο που ο κ. Μαΐστρος αντιδρά στην αξιολόγηση.

Ο κ. Μαΐστρος έχει πει τόσα γελοία και απαράδεκτα, δεν ξέρω από που να αρχίσω. Θα σταθώ στο τελευταίο σχόλιο που δημοσίευσε στα Νέα πάνω στο κατατεθέν νομοσχέδιο για την έρευνα:

ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ δεν προβλέπεται τίποτα για την έρευνα στα πανεπιστήμια! Αυτή η επίθεση έχει στόχο το υπόλοιπο «μισό» του δημόσιου πανεπιστημίου: την έρευνα (το άλλο «μισό» τακτοποιήθηκε με τον νόμο-πλαίσιο). Όσον αφορά την έρευνα που σήμερα διεξάγεται στα ΑΕΙ, βασική και εφαρμοσμένη, αυτή εκδιώκεται και βγαίνει έξω από τον ακαδημαϊκό έλεγχο, γιατί:

* Δεν γίνεται καμία αναφορά στη χρηματοδότηση των ΑΕΙ για έρευνα.

* Προβλέπεται η δημιουργία Ινστιτούτων και Κέντρων Έρευνας (πέραν των όσων υπάρχουν) με επιχειρησιακά κριτήρια. Δεν γίνεται καμία αναφορά στην εκπαίδευση (ούτε καν στα μεταπτυχιακά) και στη σχέση της με την επιστημονική έρευνα!

* Η συμμετοχή πανεπιστημιακών σε αυτά τα ερευνητικά κέντρα προβλέπεται «ατομικά» ή ως μέλη «ερευνητικής ομάδας» και όχι ως μέλη ακαδημαϊκής μονάδας!

* Ενισχύεται και θεσμοθετείται η ανταγωνιστικότητα ως ο τρόπος χρηματοδότησης και μάλιστα έπειτα από «αξιολόγηση» με επιχειρησιακά κριτήρια.

Πρώτα από όλα, είναι εξωφρενικό να αρθρογραφεί σε μεγάλη εφημερίδα για την έρευνα άνθρωπος που έχει ελάχιστη σχέση μαζί της. Δεύτερον, η κριτική που κάνει στο νομοσχέδιο είναι να σε βγάζει από τα ρούχα σου! Δεν έχω δει το νομοσχέδιο αλλά είδα τις βασικές του ιδέες όπως είχαν δημοσιοποιηθεί παλαιότερα και ήταν λογικότατο. Το νομοσχέδιο λοιπόν θεσπίζει το εξής αυτονόητο: ο κάθε ερευνητής, είτε σε πανεπιστήμιο είτε σε ερευνητικό κέντρο, καταθέτει μιά πρόταση, η πρόταση αυτή αξιολογείται, και αν κριθεί ικανοποιητική χρηματοδοτείται. Από ότι ξέρω, αυτό γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Ο πονηρός κ. Μαΐστρος, δεν θέλει τέτοιου είδους χρηματοδότηση. Θέλει τα χρήματα να πηγαίνουν στα τμήματα και εκεί να μοιράζονται όχι με βάση την αξία του ερευνητή αλλά στις κλίκες με τις γνωστές «δημοκρατικές μεθόδους»! Δεν θέλει «ανταγωνισμό», θέλει ισοπέδωση. Βάζει και το «επιχειρησιακά κριτήρια» για να παραπέμψει δήθεν σε «εμπορευματοποίηση». Το θράσος αυτών των ανθρώπων δεν έχει όρια! Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υποχωρήσει η κυβέρνηση στα αιτήματά τους.

Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Μαΐστρος προέρχεται από τις τάξεις των τέως βοηθών-επιμελητών. Οι άνθρωποι αυτοί θα έπρεπε κανονικά να ευλογούν τη μοίρα τους (και το ΠΑΣΟΚ) που κατάφεραν τελικά να μονιμοποιηθούν στο ελληνικό δημόσιο και να διάγουν μιά σχετικά άνετη ζωή χωρίς να έχουν άλλες απαιτήσεις. Αλλά όχι!! Αυτοί όχι μόνο δεν είναι ευγνώμονες για την καλή τους τύχη και για την (ακούσια έστω) γενναιοδωρία του Έλληνα φορολογούμενου, αλλά αντιδρούν με μανία σε οποιαδήποτε αλλαγή! Αντί να περιμένουν να βγουν στη σύνταξη ήσυχα και ωραία, αυτοί σαμποτάρουν οποιαδήποτε προσπάθεια της χώρας να πάει μπροστά! Άνθρωποι σαν τον Μαΐστρο εκδιώκουν από τα ελληνικά πανεπιστήμια ανθρώπους σαν τον Παπαδημητρίου και η χώρα παρακολουθεί αμέριμνη.

Μα πως μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να ξεφεύγουν την κριτική; Τι χώρα είναι αυτή όπου ο κάθε αγύρτης κοροϊδεύει την κοινωνία και δεν βρίσκεται ένας να του πει «κάτσε κάτω ρε άσχετε»; HOW DO THEY GET AWAY ????