Σε μια αιφνίδια εξέλιξη η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, γνωστοποίησε ότι προτίθεται να αποσύρει το νέο νόμο- πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπό την πίεση των συνεχιζόμενων αντιδράσεων από τις τάξεις των διαφωνούντων καθηγητών και φοιτητών.

Η κ. Γιαννάκου σημείωσε ότι είχε εισηγηθεί προ ημερών στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου, καθώς οι δημοσκοπήσεις που έφταναν στο κυβερνητικό στρατόπεδο έδειχναν ότι η ΝΔ και εκείνη προσωπικά βρίσκονταν σε διαρκή πτώση και η απόσυρση θα μπορούσε να εμφανιστεί ως κίνηση καλής θέλησης, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης.

Οι εκπαιδευτικοί, από την πλευρά τους, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, τονίζοντας ωστόσο ότι θα βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Λάζαρος Απέκης, δεν έκρυβε την ικανοποίηση του για αυτή την εξέλιξη και ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι «ο αγώνας δικαιώθηκε. Οι αγώνες του εκπαιδευτικού κόσμου θα συνεχιστούν».

Οι φοιτητές σχεδιάζουν να τερματίσουν τις καταλήψεις, περιμένουν ωστόσο τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας. Γνωστοποίησαν ότι την ημέρα που η Μαριέττα Γιαννάκου θα ανακοινώσει την απόσυρση θα διοργανωθεί πανηγυρική συναυλία στην πλατεία Συντάγματος.

Καλή πρωταπριλιά!…

(απ’το contra.gr)