Πριν δυό μήνες είχε οργανωθεί στο Columbia ομιλία ενός εκπροσώπου ακτιβιστικής οργάνωσης που αντιτίθεται στην παράνομη μετανάστευση. Κατά την ομιλία του επενέβησαν διαδηλωτές με αντίθετες απόψεις και τον προπηλάκισαν. Το συμβάν αυτό καταδικάστηκε αμέσως από όλες τις πλευρές, και το ίδιο το πανεπιστήμιο, ως παραβίαση της ελευθερίας του λόγου.

Πρόσφατο άρθρο στους New York Times αναφέρει ότι θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα για τους φοιτητές που ενεπλάκησαν στα επεισόδια αυτά. Στις πιθανές ποινές περιλαμβάνονται η προειδοποίηση, η επίπληξη, η προσωρινή ή και η μόνιμη αποβολή.

Κάντε τώρα μιά αντιδιαστολή με τα συμβάντα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Φοιτητές καταλαμβάνουν σχολές, κλειδώνουν τη Σύγκλητο στο δωμάτιο όπου συνεδριάζει, ρίχνουν τούρτες σε πρυτάνεις, απομακρύνουν δια της βίας αντιπρύτανη από το γραφείο του και χτίζουν την πόρτα του γραφείου του, βανδαλίζουν γραφεία και κλέβουν υπολογιστές, και πολλά άλλα. Και όλα αυτά ατιμώρητα!!! Τι να πει κανείς. Οι πανεπιστημιακές αρχές είναι ασπόνδυλες, η πολιτική ηγεσία είναι ασπόνδυλη, ο λαός είναι απαθής. Απελπισία….

Καλά Χριστούγεννα….