Τα μέλη της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς και μέλη ΔΕΠ του Ιδρύματος που προσήλθαν προς συμπαράσταση στο κτίριο της Πρυτανείας τελούμε από σήμερα το πρωί στις 10:30, μετά από διακοπή της συνεδρίασης της Συγκλήτου από ομάδα φοιτητών, σε προσωπική ομηρία εντός του κτιρίου της Πρυτανείας.

Συγκεκριμένα έχουν ασφαλισθεί από έξω με λουκέτα δύο από τις τρεις εισόδους του κτιρίου ενώ ομάδα φοιτητών απαγορεύει την έξοδο των μελών της Συγκλήτου από την τρίτη είσοδο και μας εδήλωσαν ότι θα κρατηθούμε όμηροι έως ότου αποφασίσουμε να υποταχθούμε στα κελεύσματα τους.

Καταγγέλουμε την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας και την αφαίρεση της προσωπικής μας ελευθερίας.

Απευθύνουμε έκκληση προς τους φορείς και τους δημοκρατικούς πολίτες να καταδικάσουν τις βίαιες και εκβιαστικές ενέργειες μίας μειοψηφίας φοιτητών. Δηλώνουμε την αταλάντευτη απόφασή μας να ακολουθήσουμε τη φωνή της συνείδησής μας ως ακαδημαϊκών δασκάλων και να μην υποκύψουμε στην βία και στην κατάφορη κατάλυση του ακαδημαϊκού ασύλου.

Για οτιδήποτε ήθελε προκύψει σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας και της υγείας μας, κατά τη διάρκεια της ομηρίας μας, αποκλειστικά υπεύθυνοι θα είναι οι δεσμοφύλακες μας.

Κτίριο Πρυτανείας
Χανιά, 10.11.2006 ώρα 16:45

Advertisements