Σήμερα έλαβα το παρακάτω μήνυμα από το Μετσόβιο:

———-
Στη Σχολή Τοπογράφων λοιπόν, σε φοιτητική ΓΣ που έγινε χτες, ψηφίστηκαν οι προτάσεις των παρατάξεων ως εξής:

ΑΡΑΧΤΟ: 65, ΠΑΣΠ 60, ΔΑΠ 59, ΠΣΚ 23 (http://dap.ntua.gr/top/forum/portal.php?article=0&sid=73e40480708e13dc28339e68fd06e0c7 ).

Μόνη δύναμη που πρότεινε κατάληψη ήταν το ΑΡΑΧΤΟ (σημαίνει «Αριστερός Ανεξάρτητος Χώρος των Τοπογράφων»), δηλαδή δεν «πέρασε» η πρόταση για κατάληψη και το λογικό ήταν να ακολουθήσει ψηφοφορία μεταξύ των 2 πρώτων προτάσεων. Ομως οι τύποι αυτοί, που δεν μπορεί, ενεργούν ως πράκτορες (ειλικρινά δεν ξέρω ποιων), τελικά κατέλαβαν τη σχολή ισχυριζόμενοι ότι η απόφαση λαμβάνεται με σχετική πλειοψηφία.

Προφανώς πρόκειται για συνδικαλισμό με ρόπαλα, όμως τα πραγματικά ενδιαφέροντα είναι τα παρακάτω:

1. Ο πρόεδρος της σχολής κάλεσε όλους αύριο 26.10 στα γραφεία τους, ακολουθώντας πολύ ήπια γραμμή και φρασεολογία, χωρίς να συγκαλέσει ΓΣ ούτε τίποτε. Δεν ξέρω αν πρόκειται για διαπλοκή ή για φόβο (διότι οι τύποι δέρνουν) αλλά τόσο ήπιος ήταν.

2. Ο Πρύτανης θορυβήθηκε μεν, όμως δεν προέβη και ο ίδιος σε καμία σοβαρή ενέργεια αντιμετώπισης του φασισμού αυτού. Χαρακτηριστικό όσων υποστηρίζουν ότι οι Πρυτάνεις εκλέγονται δεμένοι χειροπόδαρα από τις παρατάξεις

3. Ο σύλλογος ΔΕΠ είναι εβδομάδες τώρα εξαφανισμένος. Δεν καλεί ούτε ΓΣ ούτε τίποτε και περιορίζεται να διαβιβάζει σε όλους τις αποφάσεις της ΠΟΣΔΕΠ

4. Οι φοιτητές των παρατάξεων ΠΑΣΠ/ΔΑΠ/ΠΣΚ είναι όλοι σπίτια τους και ένας θεός ξέρει με τι ασχολούνται.

Ασφαλώς, αυτά τα πράγματα δεν θα δουν ποτέ τη δημοσιότητα και αν τη δουν θα είναι υπό τις γνωστές συνθήκες ελεγχου και φιλτραρίσματος.

Το αξιοθρήνητο είναι ότι κανένα μέρος δεν είναι ούτε καθαρό, ούτε θαρραλέο.